TourismNet član Svetovalnega organa za razvoj kolesarstva Gorenjske

20161013_110044-naslovna
Recept podjetja TourismNet za več nočitev: Na rezervacijskih namestitvenih portalih biti aktivni vsak dan
29. november, 2016
ttp-e-knjiga-mala
Trajnostni turistični produkt – Primer prakse lokalne skupnosti s predlogi izboljšav z vidika trajnosti in partnerstva
29. november, 2016

TourismNet član Svetovalnega organa za razvoj kolesarstva Gorenjske

20161005_100732-naslovna

BSC Kranj – Regionalna razvojna agencija Gorenjske je podjetje TourismNet povabila k sodelovanju v Svetovalni organ za razvoj kolesarstva Gorenjske (SORK).

Dejstvo je, da postaja kolesarjenje vse bolj priljubljena trajnostna oblika rekreacije in turizma. Turista, ki na kolesu raziskuje našo čudovito deželo, ne zanimajo občinske meje. Zanima ga celovita turistična ponudba, ki jo doživi skozi zgodbo. A osnova bo in ostaja infrastruktura za katero skrbi država in posamezne občine. Prav zaradi razdrobljenosti Gorenjske na osemnajst občin je zaživela ideja o organu, ki bo povezoval gorenjsko regijo s ciljem uskladitve in poenotenja sistema kolesarskih povezav ter signalizacije, vzpostavitve regijske podatkovne digitalne baze kolesarskih poti ter priprave celovite regijske kolesarske strategije.

27. oktobra 2016 je v Poslovnem podpornem centru BSC Kranj potekala predstavitev dela Svetovalnega organa za razvoj kolesarstva Gorenjske županom na seji Sveta gorenjske regije. Ključni rezultat dela SORK v prvem letu delovanja je natančna in enotna digitalizacija kolesarskih poti gorenjske regije na regijskem geografskem informacijskem sistemu, ki v nadaljevanju ponuja priložnost mreženja informacijskih in servisnih točk, izposojevalnic koles ter turističnih ponudnikov z gostinskimi, namestitvenimi in drugimi turističnimi storitvami. Župani so predstavljen koncept gorenjske kolesarske mreže podprli in ga umestili na seznam skupnih razvojnih projektov regije. je Gorenjska prva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja