Recept podjetja TourismNet za več nočitev: Na rezervacijskih namestitvenih portalih biti aktivni vsak dan

kolesarjenje-naslovna
TourismNet je na Petrolovih servisih S kolesom na poti
29. november, 2016
20161005_100732-naslovna
TourismNet član Svetovalnega organa za razvoj kolesarstva Gorenjske
29. november, 2016

Recept podjetja TourismNet za več nočitev: Na rezervacijskih namestitvenih portalih biti aktivni vsak dan

20161013_110044-naslovna

Tako lansko kot letošnje leto je bilo za slovenski turizem ponovno leto presežkov. Prvič v slovenski zgodovini smo lani zabeležili več kot 10 milijonov nočitev. Na eni strani je k temu pripomogla globalna politična situacija in dejstvo, da je Slovenija izjemno varna dežela; na drugi strani pa IT tehnologija danes ponuja namestitvena rezervacijska orodja, ki so praktično na razpolago kadarkoli in kjerkoli. Za ponudnike, ki svoje namestitve tržijo preko različnih rezervacijskih portalov, velja sledeča formula uspeha: Na portalu biti aktiven vsak dan! To vam z gotovostjo trdimo na podlagi izkušnje v letošnji poletni sezoni. Stranki smo v treh mesecih (junij, julij, avgust) povečali prihodke od oddanih namestitev za 27% (v primerjavi z istim obdobjem 2015) ter dvignili povprečno oceno za 10% (lani 7.0, letos 7.7).

Med slovenskimi ponudniki namestitev veljata rezervacijska portala Booking.com in Airbnb posebej priljubljena, pa naj gre za večje hotelske namestitve, ponudbo apartmajev ali sob pri manjših zasebnikih. Kako uspešno bomo kot ponudnik zapolnili naše kapacitete pa je v prvi vrsti odvisno od naše angažiranosti in znanja pri upravljanju namestitvenega portala.
Lotili smo se poskusa, na podlagi katerega vam lahko z gotovostjo trdimo: V kolikor dobro poznate možnosti upravljanja rezervacijskega portala za vašo namestitev in ste na njem aktivni vsak dan, lahko ustvarite tudi do 30% več prihodkov iz naslova oddaje namestitve. Tako je pokazala prodajna statistika za namestitev, ki se je lani (glavna poletna sezona) tržila »sama od sebe«, letos pa smo z njo, na enem od namestitvenih portalov, upravljali vsak dan s pomočjo funkcij, ki jih portal ponuja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja